Vintage foodblog doktora Bukovského: Delená strava


1) Pri stravovaní uplatňujeme princíp delenej stravy. Jedlá delíme na dve kategórie - nefotogenické a fotogenické. Vždy si pred jedlom preto položte otázku: „Je toto dostatočne trendy?“ Vážení, takže žiadna treska v majonéze, vlašský šalát, kebab v žemli, bavorský richman na Kamennom námestí. Áno, chápem, že je to prvé vykúpenie, keď sa vraciate domov z Klubu Dole a telo si pýta mastnotu, ale myslite na svoju povesť a radšej sa takýmto stravovacím návykom nechváľte verejne.

2) Ak ideme jedlo fotiť, platí zásada, že menej je viac. Pred fotením jedla dajte na tanier menšiu porciu, ako máte v pláne zjesť, nech nevyzeráte ako nenažraté prasa. Jedlo by malo pôsobiť farebne vyrovnané a rukola a tekvica Hokkaido dodajú jedlu príjemný farebný akcent. Ak farebný akcent neviete dosiahnuť, pomôžte si širokou paletou filtrov na Instagrame. Recept by mal obsahovať aspoň jednu ingredienciu, pri ktorej máte problém s výslovnosťou. Vhodnými ingredienciami je preto quinoa, tempeh alebo bulgur.

3) Pre postovanie na Facebooku odporúčam komentár v určitom štýle.
A) Nenútený štýl: „Som si takto ukuchtil.
B) Romantický štýl: „Navarené z lásky pre moju polovičku.“ (Poznámka autora: Fotku pre istotu dolaďte sviečkami pre úprimný dojem.)
C) Start-upový štýl: „Dnes začíname ďalší fenomenálny start-up a tak všetkých musím naštartovať týmto home-made smoothie!

4) Po postovaní sa nepúšťajte zhurta do jedla. Počkajte si aspoň na 10 lajkov alebo na komentár „Mňam, mňam“. V opačnom prípade to radšej dajte psovi.

Želám vám dobrú chuť!
Doktor Bukovský
Vintage foodbloger

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára